Matematik

Gennemsnitlig rente

05. marts 2013 af Denlang (Slettet)

Hej med jer :-)

Er der nogen der kan forklare hvorfor den gennemsnitlige rente bliver 11 % når renten i de 5 perioder ligger på mellem 2 og 3 %. Jeg brugte 4 timer på denne opgave i går :-(

På forhånd tak for hjælpen

rg= 5√(1+0,02) )(1+0,0215)(1+0,0245)(1+0,0275)(1+0,03)-1
 

? Ligningen løses for rg vha. CAS-værktøjet WordMat.
rg=0,1119607

0,1119 •100≈11,19 %

         


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2013 af mathon

 

                     (1 + rg)5 = 1,02 1,0215 1,0245 1,0275 1,03 = 1,12972

                     1 + rg = 1,129721/5 = 1,02469

                      rg  = 0,02469 = 2,469%


Svar #2
10. marts 2013 af Denlang (Slettet)

Tak for svaret :-)

 


Skriv et svar til: Gennemsnitlig rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.