Matematik

ax^2+4x+2=0?

05. marts 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Bestem diskriminanten og tallet a så der kun er 1 løsning.. Jeg er blank ! Håber nogen vil hjælpe..

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af SuneChr

Vi har

ax2 + bx + c = 0

D = b2 - 4ac

Indsæt i formlen og sæt D = 0 og løs ligningen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. marts 2013 af LeonhardEuler

D = 0   : 1 løsning

 

Sæt Diskrimininaten til 0. Og beregn a. Ved hjælp af den ovenstående diskriminat-formel.

0 = 42- 4*a*2

 

 

 

a = 2

 


Svar #3
05. marts 2013 af Hyldeblomst22 (Slettet)

Ah tusind tak!

Skriv et svar til: ax^2+4x+2=0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.