Matematik

Udregn og forklar udtryk

05. marts 2013 af rSkaarup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Udregn og forklar i ord, hvordan følgende udtryk udregnes:

2(x + 5) + 12

og

(4 + 9) * (3 + 7x) + (3x + 6) *6 

Hjælp mig! Please. Har ingen anelse om hvordan man udregner det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af mathon

 

       a • (b+c) = (b+c) • a = (ab + ac) = ab + ac


Svar #2
05. marts 2013 af rSkaarup (Slettet)

Én Chance for du måske kunne uddybe det lidt? :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2013 af kapper1764 (Slettet)

1)

Du skal hæve parentesen. Da der står 2 foran parentesen har du 2 af dem, og du skal dermed gange alle ledene med 2 for at hæve den. Herfra har du

2x + 10 + 12

regn dem sammen, (undtagen 2x) og du har resultatet.

 

2)

Når man ganger to parenteser med hinanden ganger man alle delene i parentesen med hinanden:

4*3 + 4*7x + 9*3 + 9*7x          +   (nu har du ligesom før et nummer før/efter parentesen. Det inddikerer, at du har 6 parenteser med disse. Derfor + følgende) 6*3x + 6*6.

Altså 4*3 + 4*7x + 9*3 + 9*7x + 6*3x + 6*6.

 

Så har du resultatet.

 

Mvh. Kasper 


Svar #4
05. marts 2013 af rSkaarup (Slettet)

Tusinde tak!!  


Skriv et svar til: Udregn og forklar udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.