Matematik

Matematik A

05. marts 2013 af gym25 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs ligningssytemet: 

-x+3y=6
2x+y=-5

Jeg har forsøgt at udregne dette ved at finde to lige store koffecienter, men det er lykkes med at komme frem til tre forskellige resultater!!!

Er der nogen der ved hvordan dette ligningssystem skal løses og ved hvordan man kommer frem til x og y?

Mvh ida


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang den første ligning med 2, så man har ligningerne

-2x + 6y = 12
 2x +   y = -5

Læg de to ligninger sammen

7y = 7

Bestem y og indsæt det nu i den første ligning til beregning af x.


Svar #2
05. marts 2013 af gym25 (Slettet)

Det er helt korrekt. 

Men hvis nu jeg fx ganger den første ligning med 4, så ligningerne ser sådan ud

8x+24y=-48
8x+4y=-20

Så er det nemlig der det går galt. Jeg kan ikke få y til at give 1??


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du sjusker med fortegnene. Ganger man den første (reviderede) ligning med 4, får man

-8x + 24y = 48 , sammen med
 8x +  4y  = -20

Ligningerne adderes til

28y = 28


Svar #4
05. marts 2013 af gym25 (Slettet)

Årh, tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.