Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Mikroøkonomi og MRS
04. oktober 2005 af
Reimar (Slettet)
Når man har nyttefunktionen U(x,y)=3x+y hvad bliver forbrugeres MRS så? Blir det altid y/x (som det gør alle eksempler jeg har set..)?
Jeg har forsøgt at differentiere U mht. x og y og divideret disse resultater for at få MRS (da MRS=MU(x)/MU(y)), men det blir 3/1, altså 3... Kan det være rigtigt...?
Jeg har forsøgt at differentiere U mht. x og y og divideret disse resultater for at få MRS (da MRS=MU(x)/MU(y)), men det blir 3/1, altså 3... Kan det være rigtigt...?
Svar #1
04. oktober 2005 af Jean
Nu har jeg ikke min Mikrobog ved hånden, men såvidt jeg husker er det den negative hældning på tangenten i et punkt på indifferencekurven.
Hvis du optegner indifferencekurverne, vil du se at resultatet bliver -3 i alle punkter.
Hvis du optegner indifferencekurverne, vil du se at resultatet bliver -3 i alle punkter.
Svar #2
04. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Og det var jo netop hvad vi beregnede i
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=131075
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=131075
Svar #3
04. oktober 2005 af Reimar (Slettet)
Ja okay, så bliver indifferencekurverne nogle rette linier.
Men hvordan er det så muligt at finde nyttemax, hvor MRS skal være lig med px/py, når prisen på x er 10 og prisen på y er 5? Det giver jo 2 og når MRS=3 alle steder på indifferencekurverne kan det vel ikke lade sig gøre...?
Men hvordan er det så muligt at finde nyttemax, hvor MRS skal være lig med px/py, når prisen på x er 10 og prisen på y er 5? Det giver jo 2 og når MRS=3 alle steder på indifferencekurverne kan det vel ikke lade sig gøre...?
Skriv et svar til: Mikroøkonomi og MRS
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
