Matematik

Trigonometrispørgsmål

06. marts 2013 af martin2402 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej..:-)

Jeg er meget i tvivl om hvilken formel jeg skal bruge når jeg for opgaven på mit arbejdsark i matematik (trigonometri)

 

I en retvinklet trekant er b = 16,7    A = 82 grader   C = 90 grader - bestem siden a.

- som sagt er i tvivl om hvilken formel, der skal bruges!

 

Mvh Martin Svendsen


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af SuneChr

tan A = a / b


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2013 af mette48 (Slettet)

I en retvinklet trekant er b = 16,7    A = 82 grader   C = 90 grader - bestem siden a.

a = b*tan A


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af LeonhardEuler

#2 Det er forkert.

#0

Formel


Svar #4
06. marts 2013 af martin2402 (Slettet)

Tak!:-)


Svar #5
06. marts 2013 af martin2402 (Slettet)

Men, hvordan skal jeg skrive lille a ind når, jeg ikk engang ved hvad det er? ;-)  a = b*tan A


Svar #6
06. marts 2013 af martin2402 (Slettet)

Bare glem det, jeg har fundet ud af det! :D


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. marts 2013 af mette48 (Slettet)

#3 hvad er det du mener er galt i #2 ?

Første linie er en kopi fra #0

formlen neden under er den samme som du selv skriver.

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. marts 2013 af LeonhardEuler

Du har rettet det nu, men før der stod Sin(A). Jeg ved, at du lavede en ubevidst fejl, for jeg tror godt du kan det stof, dog ønskede jeg ikke, at du skulle forvirre #0.  ;D

 

Og #5. Det er meningen, at du skal beregne a ...


Skriv et svar til: Trigonometrispørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.