Matematik

Vækshastighed HJÆLP

06. marts 2013 af khalidamar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en funktion som ser sådan ud:
f(x) = 35,9 * (1-0,493e^-0,499x)^2,604

Opgaven lyder:
b) bestem væksthastigheden i udbyttet fra en hektar hvor palmerne er 5 år gamle.
Nogle som kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

  f(x) = 35.9 • (1 - 0.493e-0.499•x)2.604

  f '(x) = ...

væksthastighed for x = 5:  f '(5) = ..


Svar #2
06. marts 2013 af khalidamar (Slettet)

taaaak :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2013 af peter lind

Væksthastigheden fås som f'(x), hvor x formodentlig skal være 5


Svar #4
06. marts 2013 af khalidamar (Slettet)

Så jeg skal egentlig bare differentiere min funktion? hvor 5 indsættes på x'ets plads, eller skal jeg bare indsætte 5 på x'ets plads uden at differentiere ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

du skal differentiere, hvorefter du sætter x = 5:

  du skal finde f '(5)


Svar #6
06. marts 2013 af khalidamar (Slettet)

okaay tak :D


Skriv et svar til: Vækshastighed HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.