Matematik

Differential kvo..

04. oktober 2005 af Ronoidd (Slettet)
Jeg skal bestemme en ligning fo en tangent der har røringspunkt i (2,f(2))

Og jeg har fået at vide at f(x)=3x^2 -6x +5

Så er jeg lidt i tvivl, men skal jeg så ikke sige:

f(2) = 3*2^2 - 6*2 = 0
Men ligningen kan jo ikke være 0, hvad gør jeg galt? :S

// Ronoidd

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hint: Du skriver selv "differentialkvotient" i overskriften.

Svar #2
04. oktober 2005 af Ronoidd (Slettet)

Det er en fejl :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvad er en fejl? Du skal jo netop bestemme differentialkvotienten for f i x = 2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2005 af Brødbarn (Slettet)

Hey Ronoidd...
det eneste du skal gøre er først og fremmest at bestemme f´(x)...
f(x)=3x^2-6x+5
f´(x)=6x-6
derefter sætter du ind...
f´(2)=6*2-6=6
så ved du at y=f´(x0)*(x-x0)+f(x0)
så altså: y=6*(x-2)+2
det bliver så til:y=6x-12+2
og det er så: y=6x-10
håber du kan bruge det??

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Ej, for f..den altså! Læs nu lige funktionen f rigtigt. Vi har

f(2) = 3*2^2 - 6*2 + 5 = 5

Endvidere er f'(2) = 6, så en ligning for omtalte tangent må være

y = f(2) + f'(2)*(x-2) = 5 + 6(x-2) = 6x - 7

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2005 af Brødbarn (Slettet)

Min fejl...
det er korrekt... tak for dine hjælpene guldkorn...

Skriv et svar til: Differential kvo..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.