Fysik

Enhedsproblem...

07. marts 2013 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Så jeg skal finde størrelsen af et magnetfelt, så jeg starter med at finde F = q * E.

E har jeg tidligere beregnet og q er jo bare en elektrons elementarladning, dvs.:

F=1,60218*10^-19 J/C * 2 kV/m = 3,20436*10^-16 hvilken enhed? Kraft bliver jo normalt målt i newton?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Elementarladningens enhed er C . Det er korrekt, at enheden for kraft er N .


Svar #2
07. marts 2013 af came (Slettet)

Bliver C*(kV/m)=N?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2013 af hesch (Slettet)

F  =  q * E    ⇒

N =  C *  V/m  ⇒

N  = C *  J/C / m  ⇒

N = J / m  ⇒

N = N


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.

Tænk på, hvorledes effekten P i en ohmsk modstand beregnes:

P = U·I .

Derfor gælder for standardenhederne

1W = 1V·1C/s

og dermed

1V·1C/1m = 1Ws/m = 1J/m = 1N


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. marts 2013 af mathon

 

                        C(kV/m) = 103 C(V/m)

      hvor

                      C(V/m) = C • (J/C) / m = J/m = Nm/m = N


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. marts 2013 af mathon

og
                              q • E = q • v • B                   da | v x B | = v • B • sin(90º)

                               E = v • B


         enheden for B
         er
                         V/m / (m/s) = Vs/m2 = Wb/m2 = Tesla


Skriv et svar til: Enhedsproblem...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.