Matematik

Bestem en ligning ?

09. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hvordan bestemmer man en ligning for den plan, som l og m udspænder?

To linjer l og m i rummet er bestemt ved

l: (x,y,z)= (0,1,6)+t(-3,1,2) og

m: (x,y,z) = (9,1,7) + s(3,2,5) hvor t og s er reelle tal. Det oplyses at l og m skærer hinanden i et punkt P

Den spidse vinkel mellem l og m er 82,53º.

Koordinatsættet til P er (6,-1,2)

c) Bestemt en ligning for den plan, som l og m udspænder

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. marts 2013 af mathon

en normalvektor til planen
er
                           

                                              n =   [-3,1,2] x [3,2,5]            

            med
                                              (0,1,6) som fikspunkt haves
            planens ligning

                                              n [x,y-1,z-6] = 0
 

 


Svar #2
09. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Bestem en ligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.