Matematik
Bestem k ?
Hvordan beregner man dette?:
To funktioner f og g er bestemt ved Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem k, så arealet af M er 36.
Svar #1
09. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
Start med at løse ligingen f(x) = g(x). kald de to relevante rødder for a og b.
Man formoder at k er en konstant der indgår i funktionerne.
Løs nu ligningen
a∫b |(f(x) - g(x)| dx = 36
Du bliver nødt til at formulere hele opgaven (henvis til eksamenssæt på www.uvm.dk ) hvis du vil have yderligere hjælp.
Svar #2
09. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)
To funktioner f og g er bestemt ved f(x) = x2 - k • x og g(x) = k • x, hvor k er et positivt tal. Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem k, så arealet af M er 36.
Svar #3
09. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)
Er det således?:
f(x) = g(x)
x2 - k • x = k • x
x2 - k • x - k • x = 36
x2 = 36
x = 6
Svar #4
09. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
#3
Nej, det er arealet af M, der skal være 36.
Løs ligningen
f(x) = g(x) , dvs
x2 -kx -kx = 0
og løs så integralet så det bliver lig med 36.
Svar #5
09. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)
f(x) = g(x)
x2 -kx -kx = 0
sove(x2 -kx -kx = 0,x) giver x = 2k V x = 0
Svar #6
09. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)
#5
Ja. Så har du grænserne for integralet. Mellem rødderne er g(x) ≥ f(x) .
Svar #8
27. august 2015 af skolehjælp1 (Slettet)
hvordan beregner i det sidste? den har jeg nemlig ikke helt fanget.. isoleres k eller hvordan?
Skriv et svar til: Bestem k ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
