Fysik

Bølgetop og bølgedal

09. marts 2013 af Eriksen999 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er igang med at lave en fysik rapport og der er et par ting jeg ikke helt kan finde ud af:

 

Hvad er bølgetop og bølgedal?

Hvad er sammenhæng mellem maksimal spænding og effektiv spænding?

Hvad er transformerligningen?

 

Svar hurtigst muligt tak :-D


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2013 af ChemistryIsKey

En bølgetop er når bølgen er på sit højeste punkt (fra basislinjen og op med en højde som værdien af amplituden) og en bølgedal er det samme bare når bølgen er på sit laveste punkt.

Vmax = Veff · √2

Np / Ns = Up / Us = Is / Ip, men transformatorligningen er Up · Ip = Us · Is

:)


Svar #2
09. marts 2013 af Eriksen999 (Slettet)

Mange tak, men er det der Vmax til spørgsmål 2? Og hvad er det der np/ns? :-)

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2013 af ChemistryIsKey

Ja det med Vmax er den maksimale spænding; altså spørgsmål 2.

Np betyder antal vindinger om den primære spole og

Ns betyder antal vindinger om den sekundære spole :)


Svar #4
09. marts 2013 af Eriksen999 (Slettet)

Okay mange tak :-D

Skriv et svar til: Bølgetop og bølgedal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.