Matematik

decimaltal til brøk

10. marts 2013 af Daalady (Slettet)

jeg har brug for hjælp til dette.

p = ax + b

p = salgsprisen

x = afsætning

a = den værdi i kr, som salgsprisen "p" skal ændres, for at afsætningen "x" ændres med 1 enhed og 

b = den salgspris, ved hvilken afsætningen udgør 0 stk.

 

Salgsprisen(markedspris) forventes at blive 275 kr.

Hvis afsætningen er på 100, 200, 300 o.s.v.....

P = ?*100+275

hvordan finder jeg "?" ?

for når man har en pris på 275 kr hele vej, er der jo ikke nogle ændring i prisen...

vil regnestykket se sådan ud..... 275 - 0 ? det er jo den samme salgspris næstegang...

helt forvirret........... please hjælp. 

 

og så kommer der et spørgsmål men en anden pris på 180.

skal jeg så her sige 

275 - 180 = 95 kr. og da afsætning steg med 100 stk, skal jeg vel sige 95 : 100 = 0.95 og hvilken brøk svare det til da et eksempel vil have det som en del af en krone.

og det skal jeg gøre om til en brøk som jeg kan bruge 


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2013 af PeterValberg

Du har din ligning, der viser salgsprisen P som en funktion af afsætningen x (antal solgte enheder):

p(x) = ax + b

hvor
x er antal solgte enheder (afsætning)
a er prisen pr. stk
b er et konstant beløb (faste omkostninger ?), altså det samme uanset, hvor mange enheder, der sælges.

Hvis salgsprisen forventes at blive 275 kr (det er p), så skal du bestemme a i de forskellige tilfælde, ved at løse:

275 = a·100 + b

275 = a·200 + b

osv....

men hvilken værdi har b ? den oplysning mangler
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. marts 2013 af Daalady (Slettet)

Der står i opgaven, ikke noget med faste omkostninger kun Variable omkostninger

stk. og VO

100 og 22.000

200 og 34.000

300 og 42.000

400 og 52.000

og så  fortsætter den.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2013 af PeterValberg

Lineære funktioner y = ax + b resulterer i en konstant tilvækst, når x forøges med 1
altså en ret linje i et koordinatsystem, der skærer y-aksen i punktet (0,b) og har
hældningskoefficienten (stigningstallet) a

Dine tal tyder på en anden form for vækst, idet de variable omkostningerne ikke
er følger antallet af enheder lineært.

Har du mulighed for at uploade opgaven eller skrive opavens eksakte formulering ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
10. marts 2013 af Daalady (Slettet)

Jeg oploader lige 


Svar #5
10. marts 2013 af Daalady (Slettet)

her :-)


Skriv et svar til: decimaltal til brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.