Matematik

Hjælp til Trekanter, haster!!

10. marts 2013 af Eddiarts (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har på fornemlsen, at jeg skal lave en ligning ud fra de gevende oplysninger?? 

 

Figuren viser en trekant ABC, hvor vinkel A = 53,80 og  AB = 5,5. Arealet af trekant ABC er 24,4.
a) Bestem AC og BC.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Bestem AC
    brug arealformlen                   T = (1/2) • |AB| • |AC| • sin(A)           hvor T er arealet af trekant ABC

Bestem BC
     brug cosinusrelationen          |BC|2 = |AC|2 + |AB|2 - 2 • |AC| • |AB| • cos(A)

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning og få overblik.

Ud fra oplysningerne om vinkel A og |AB| = c , bestemmer man højden hb, idet

hb = c·sin(A)

Benyt så formlen for trekantens areal

T = (1/2)·hb·b = (1/2)·b·c·sin(A)

til at beregne b = |AC| = 2·T / (c·sin(A)) .

Benyt tilsidst en cosinusrelation til at beregne a = |BC| :

a2 = b2 + c2 - 2·b·c·cos(A)


Svar #3
10. marts 2013 af Eddiarts (Slettet)

Tak skal i Have :)

 


Skriv et svar til: Hjælp til Trekanter, haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.