Fysik

Lys og farver

11. marts 2013 af NOTEinstein (Slettet) - Niveau: C-niveau

1/

En stråle med hvidt lys sendes gennem et gitter med 200 linjer pr. mm. På en skærm 1,0 m fra gitteret dannes nu et farvespektrum og en hvid stribe svarende til 0. orden. Hvad bliver afstanden fra den hvide stribe til farverne rød, gul, grøn og blå i spektret? (Find selv farvernes bølgelængder).

 

2/

 

Når vi betragter et fjernt motiv, er linserne i vore øjne afslappede. I denne situation er øjenlinsernes brændvidde normalt 1,80 cm. Hvor mange dioptrier er linsestyrken for det normale øje?

 

3/

 

Antag, at vi belyser et hvidt lærred med lys fra en cyan lampe og en violet lampe. Hvilken blandingsfarve ses på lærredet?


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. marts 2013 af mathon

1/

                   sæt
                                  z =
λ/d             

                                          z
                                  x = ------
• L
                                       1 - z2                
                              

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. marts 2013 af mathon

rettelse af tastfejl

                                            z
                                  x2 = ------
• L
                                         1 - z2     

         


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. marts 2013 af peter lind

2) dioptrier er den reciprokke af brændvidden målt i meter


Skriv et svar til: Lys og farver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.