Matematik
Isolér..
05. oktober 2005 af
ISA (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med at isolere x? Kan ikke lige gennemskue det.
sin(x)=sin((pi/2)-x)
Hilsen ISA
sin(x)=sin((pi/2)-x)
Hilsen ISA
Svar #1
05. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Udnyt at sinusfunktionen er 2*pi-periodisk til at udtrykke hvilken sammenhæng der må afkræves argumenterne for at ligningen er tilfredsstillet.
Svar #4
05. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
#2:
Vink:
sin((pi/2) - x) = cos(x)
Dette kan enten indses ved at betragte enhedscirklen eller ved at benytte en af de trigonometriske additionsformler.
Afhængigt af inden for hvilket interval, ligningen
sin(x) = sin((pi/2) - x)
ønskes løst, kan der være alt fra ingen løsninger til uendeligt (men dog tælleligt) mange løsninger.
//Epsilon
Vink:
sin((pi/2) - x) = cos(x)
Dette kan enten indses ved at betragte enhedscirklen eller ved at benytte en af de trigonometriske additionsformler.
Afhængigt af inden for hvilket interval, ligningen
sin(x) = sin((pi/2) - x)
ønskes løst, kan der være alt fra ingen løsninger til uendeligt (men dog tælleligt) mange løsninger.
//Epsilon
Svar #5
05. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
#3:
Nej, x = 3pi/4 løser dog ikke ligningen. Den anden løsning i [0;2pi] er x = 5pi/4.
//Epsilon
Nej, x = 3pi/4 løser dog ikke ligningen. Den anden løsning i [0;2pi] er x = 5pi/4.
//Epsilon
Skriv et svar til: Isolér..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
