Matematik

Gange med kvadratrod

05. oktober 2005 af nklj (Slettet)
Har store problemer - ved ikk hvordan man ganger to ubekendte som står i kvadratrod med hinaden. eller hvordan man ganger ét tal som står i kvadratrod med en ubekendt som står i kvadratrod.
Eksempler:
√x*√x = ?
√2*√x = ?
-√2*√x = ?
x*√x = ?
x*√2 = ?

håber nogen kan hjælpe mig
på forhånd tak

Svar #1
05. oktober 2005 af nklj (Slettet)

Den kunne åbenbart ikke klare kvadratrodtegnet, men √ betyder kvadratrod... altså
nu er [ kvadratrod
[x * [x =?
[2 * [x =?
-[2 * [x =?
x * [x =?
x * [2 =?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Til de første par stykker skal du blot huske at:

sqrt(a)*sqrt(b)=sqrt(ab)

I de næste kan du f.eks. benytte at sqrt(x)=x^(1/2) eller at |x|=sqrt(x^2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#1:
Syntaks for kvadratrodstegnet herinde på forummet er 'sqrt' (eng: 'square root').

Er hensigten, at du skal omskrive til et udtryk under én kvadratrod i hver opgave?

//Epsilon

Svar #4
05. oktober 2005 af nklj (Slettet)

vil det sige at sqrt(x)*sqrt(x) = sqrt(x^2) (kvadratrod af x i anden)

#2: jeg tror ikke helt jeg forstår hvad du mener at jeg "f.eks. kan benytte i de næste...."

#3: Jeg skal have et resultat jeg kan regne vidre med, da det hele er en del af nogen reduceringsopgave.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

#4: Ja.

I de nederste kan du f.eks. omskrive x til sqrt(x^2).

Svar #6
05. oktober 2005 af nklj (Slettet)

hvordan med (negativ sqrt * positiv sqrt)? ...et eksempel ville være strålende :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#6:
(-sqrt(2))*sqrt(x) = -sqrt(2*x)

//Epsilon

Skriv et svar til: Gange med kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.