Matematik

Ensvinklet og retvinklet trekant?

12. marts 2013 af HenrikN (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at løse den vedhæftede opgave, ved ikke helt hvordan den skal laves.

 

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man bestemmer skalaforholdet s for de to ensvinklede trekanter ud fra de to ensliggende sider DE og BC :

s = |BC| / |DE|

Kalder man siden AE for x, har man så

(x+8) / x = s .

Endelig finder man |AB| ved at benytte Pythagoras i trekant ABC.


Svar #2
12. marts 2013 af HenrikN (Slettet)

#1


s = |BC| / |DE|

s = 9/3 =3

(x+8) / x = 3 .

x+8=3x

8=2x

4 = x

Endelig finder man |AB| ved at benytte Pythagoras i trekant ABC.

a2+b2=c2

92+82=c2

145=c2

√145 = c

c = 15

Passer det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, dine resultater er korrekte, men mellemregningerne til det sidste spørgsmål, om at bestemme c = |AB|, er forkerte. Det er |EC| , der er lig med 8, ikke |AC| . √145 er jo heller ikke lig med 15, så måske du fik skelet lidt for meget til facitlisten.


Skriv et svar til: Ensvinklet og retvinklet trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.