Fysik

Segway

14. marts 2013 af aknes (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med nedstående opgave?

En Segways topfart er 5,6 m/s

a) Hvor lang tid er en Segway om at tilbagelægge 800 m, når den kører med topfart?


En Segway kører med farten 4,2 m/s. Segwayen bremser med en konstant acceleration med størrelsen 4,7 m/s2.
b) Hvor stor er bremselængden for Segwayen i denne situation?


En Segway kører med konstant fart op ad en bakke, der hælder 8,0 grader med vandret. Den samlede masse af Segway med fører er 145 kg. Luftmodstand, gnidning i lejer og rullemodstand giver en bagudrettet kraft med størrelsen 130 N.


c) Indtegn på bilag 1 pile, der viser størrelse og retning af de kræfter, der virker på Segwayen, mens den kører op ad bakken.
 

bilag 1 kan findes under følgende link: http://uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120816%20stx122%20FYSA%20skriftelig%20opgavesaet.ashx

 


Brugbart svar (5)

Svar #1
14. marts 2013 af peter lind

a) s=v*t

b) v = a*t-v0

s=½a*t2+v*t


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2015 af MalcoP (Slettet)

#1

a) s=v*t

b) v = a*t-v0

s=½a*t2+v*t

Er det rigtigt at bremselængden bliver 5.62 meter? :)


Skriv et svar til: Segway

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.