Matematik

Bestem forskrift

16. marts 2013 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Funktionen f er bestemt ved, at f(x)=2x+1.
Om den lineære funktion g oplyses, at den graf går gennem (7,2), og at den skærer grafen for f i (2,f(2)).
Bestem en forskrift for g, når Vm(g) = ]-1,8].

 

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe den an, så noget hjælp ville være rart! Tak


 


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. marts 2013 af mathon

Om den lineære funktion g oplyses, at dens graf går gennem (7,2), og (2,5)


Svar #2
16. marts 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Tak, kan godt se at den y koordinatet blev bestemt ved at sætte x koordinatet 2 ind i formlen for f.

Jeg har bestemt hældningen til at være -0,6.

Kan jeg nu bestemme g's skæring med y-aksen ved at isolere b i formlen y=ax+b <=> b=y-ax og indsætte mine punkter?

Hvis jeg gør dette får jeg g til at skære y-aksen i 6,2. Er jeg rigtig på den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. marts 2013 af mathon

 

                  y = -0,6x + b        gennem (2,5)

                  5 = -0,6•2 + b

                  b = 5 + 1,2 = 6,2

           y = -0,6x + 6,2

 


Svar #5
16. marts 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Perfekt tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.