Matematik

tal og stigning,

16. marts 2013 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsmål til en opgave

opgaven lyder,

 

i Rusland er befolkningstallet faldet mde 0,6 %, om året i de seneste år. i en pronose antages det, at Ruslands befolkningstal, fortsætter med at falde med 0,6 % om året, i 2004 var Ruslands befolkningstal 142.2 millioner

 

hvordan opstilles, en matematisk model, der beskriver udviklingen i Ruslands befolkningstal efter 2004,?

hvor mange år går der før Ruslands befolkningstal er aftaget med 10%,?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af Andreww (Slettet)

Udviklingen er eksponentiel, - kn=k0+(1+r)n

r = 0.06
k0=142.2 (målt i millioner)
n = antal år efter 2004

Find ud af hvor mange millioner der svarer til et fald på 10%, hvilket bliver dit nye kn som du indsætter i ligninger og løser for n.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

f(x) = 142,2 * (1-0,006)^x = 142,2 * 0,994^x

10 * 0,994^x = 9

log på begge sider

x * log(0,994) = log(0,9)

x = 17,5 år (efter 2004)

:-)
 


Svar #3
17. marts 2013 af avengers (Slettet)

mange tak,


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2013 af Andreww (Slettet)

#1

r=0.006 (som det står nu er det 6%, - beklageligvis)


Svar #5
17. marts 2013 af avengers (Slettet)

det kan jeg rette om på, ,


Skriv et svar til: tal og stigning,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.