Matematik

logaritme

17. marts 2013 af samsamsamsam (Slettet)

f(x) = 1000/(1+5*e^(-0,090x))

Jeg skal udregne f(10) og f(0) samt finde x så f(x) er 100. Kan I hjælpe?


Brugbart svar (5)

Svar #1
17. marts 2013 af LeonhardEuler

Funktion

 

Udregne f(10) og f(0)

Så sætter x værdien som henholdsvis 10 og 0 og udregner f(x).

F. eks.  f(10)

Beregn værdierne, dermed får du f(10).

 

Udregne x, når f(x)=100

Denne gang kender du f(x). Derfor indsætter du det i ligningen

.

Så isolere du x


Brugbart svar (3)

Svar #2
17. marts 2013 af mathon


                                                 1000
                              100 =  ------------------                 reciprokværdierne giver
                                           1 + 5•e-0,090x


                               1 + 5•e-0,090x = 10                     subtraher 1 på begge sider


                               5•e-0,090x = 9                             divider med 5 på begge sider

                               e-0,090x = 1,8                             ln-logaritmer på begge sider

                               -0,090x = ln(1,8)                       divider med -0,090 på begge sider

                               x = -ln(1,8) / 0,090

                              




                    

 


                             

                         


Svar #3
17. marts 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Mange gange tak til jer begge to!

Kan I hjælpe mig med denne ligning? 4,3*4^x =6,8^2x


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. marts 2013 af mathon

 

                                             4,3 4x = (6,82)x

                                             4,3 4x = 46,24x

                                             (46,24/4)x = 4,3

                                             11,56x = 4,3               

                                              log(11,56) • x = log(4,3)

                                              x = log(4,3) / log(11,56)


Svar #5
17. marts 2013 af samsamsamsam (Slettet)

#4


 

                                             4,3 4x = (6,82)x

                                             4,3 4x = 46,24x

                                             (46,24/4)x = 4,3

                                             11,56x = 4,3               

                                              log(11,56) • x = log(4,3)

                                              x = log(4,3) / log(11,56)

Mange gange tak!


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.