Fysik

Optisk giter

17. marts 2013 af jonasbay123 (Slettet)

Opgave 1
I er lysassistenter for den kendte elektroniske musiker Jean Michel Jarre. I er ved at gøre klar til en koncert i New York. I bliver bedt om at hente en kasse med de grønne lasere med en bølgelængde på 511nm.

a) I depotet finder I to kasser. På kasse A står der ’’frekvens 5,87·1014Hz’’.  På kasse B står der ’’frekvens 5,11·1014Hz’’. Hvilken af kasserne vil I tage? Begrund dit svar.

Som en del af showet skal laserlyset spredes af et optisk gitter, så der fremkommer en række lysstråler svarende til de forskellige ordner. Spredningsvinklen θ skal være 3,5° for den første orden.

b) Hvilken gitterkonstant skal I vælge for det optiske gitter?

 

Kunne godt bruge feedback på mine svar.... i

a) ville jeg vælger kassen med den højeste frekvens, da den er mere effektiv.

b) kender jeg lampda = 511nm   jeg kender theta = 3,5grader og jeg kender n = 1

Så ville jeg bruge formlen d = lampda*n/sin(theta)

Men er  i tvivl :;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af mathon



                                                       f = c / λ

                                                       f = (2,99792·1017 nm/s) / (511 nm) = 5,87·1014 Hz 
                                  

              rigtigt forslag til b)


Skriv et svar til: Optisk giter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.