Fysik

Optisk gitter

17. marts 2013 af jonasbay123 (Slettet)

Som en del af showet skal laserlyset spredes af et optisk gitter, så der fremkommer en række lysstråler svarende til de forskellige ordner. Spredningsvinklen θ skal være 3,5° for den første orden.

 

c) Hvor mange lysstråler vil der i alt være efter det optiske gitter?

Jeg har lampda = 511 nm

Jeg har d = 8370,39 nm

 frekvens = 5,87•1014 Hz Ved ikke om man skal bruge frekvens til denne udregning ... men nu er den i hvertfald oplyst

Jeg har så spørgsmålet hvordan jeg udregner opgave c ... :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af peter lind

Den frekvens ser helt vanvittig lille ud; men du skal ikke bruge den

Du skal se på for hvilken n ligningen d*sin(θn) = n*λ har en løsning altså at n*λ/d < 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2013 af mathon

dvs                  d = (511 nm) / (sin3,5º)

 
                         nmax = [d/λ] = [((511 nm) / (sin3,5º)) / (511 nm)] = [1 / (sin3,5º)] = 16           

     til begge sider
                       


Skriv et svar til: Optisk gitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.