Fysik

Brydningslov og hældningskoefficient

17. marts 2013 af buller9 (Slettet)

Jeg sidder med en rapport i fysik, som jeg bare ikke lige helt kan finde ud af.. Håber der er nogle der vil være så venlige at hjælpe mig! :)

Hvordan kan man forklare, at hvis sin(i)/sin(b) er konstant, så er brydningsloven bekræftet?

Og hvorfor er grafens hældningskoefficient er brydningsforholdet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af peter lind

Brydningsloven siger at sin(i)/(sin(b) = n hvor n er et brydningsindeks, der kun er afhængig af stoffet. Når du får det samme n for et givet stof er det i overensstemmelse med brydningsloven.

Nu har du altså ikke ulejliget dig med at fortælle hvilken graf det drejer sig om. Brydningsloven kan omformes til sin(i) = n*sin(b) så hvis du sætter y= sin(i) og x = sin(b) vil du få y = n*x hvilket i et koordinatsystem giver en ret linje gennem begyndelsespunktet med hældningen n


Skriv et svar til: Brydningslov og hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.