Matematik

gisp!

06. oktober 2005 af vegas (Slettet)
Hej er der nogle som vil hjælpe mig igang med denne opgave:
m (1): -nx-( n +1)y=5
m (2): ( n+3)x+(3n-1)y=10
Hvilke værdier kan n antage, når m(1) og m(2) kun må have et punkt til fælles og hvilke værdier skal n ha for at de to linier er parallelle, men ikke sammenfaldende.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Upassende overskrift.

Tænk eksempelvis i normal- og/eller retningsvektorer for de omtalte linjer.

//Epsilon

Svar #2
06. oktober 2005 af vegas (Slettet)

Det er muligt du finder den upassende og jeg ved ikke hvad normal- og eller retningsvektorer er..derfor beder jeg om hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
Nuvel, så prøv i stedet at finde en ligning for hver af de omtalte linjer, på formen

y = ax + b

//Epsilon

Svar #4
06. oktober 2005 af vegas (Slettet)

Tak for det..


Jeg har ikke haft det her før og går på et kursus hvor jeg skal nå A niveau indenfor et år så jeg gør mit bedste...og tak fordi du tager dig tid..
Blir det så:
-nx-( n +1)y=5
y= nx+(n+1)5

og
( n+3)x+(3n-1)y=10
y= -(n+3)x-(3n-1)10
?? Jeg synes det er svært og hvis det er forkert vil du være sød at forklare hvad det er jeg gør forkert..



Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#4:
Ikke just korrekt; vi har

m_1:
-nx - (n+1)y = 5 <=>
-(n+1)y = nx + 5 <=>
y = (-n/(n+1))x - 5/(n+1)

for ethvert n != -1. For n = -1 haves
x = 5 (tjek dette), altså en lodret linje. Prøv nu at gøre tilsvarende for linjen m_2. Dernæst kan du spekulere over, hvad der må forlanges af n'erne i forbindelse med de to spørgsmål.

//Epsilon

Svar #6
06. oktober 2005 af vegas (Slettet)

Hej ja jeg træder lidt i vande her så jeg må tale med min matematiklærer om evt ekstraundervisning..men jegtakker for dit forsøg..jeg forstår det bare stadig ikke..desværre. Ved du evt hvad en lærer tager i timen som ekstrahjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#6:
Formentlig almindelig løntakst plus betaling for overtidsarbejde. Men mon ikke du kan hente det forsømte i løbet af den daglige undervisning? Overvej det immervæk inden du beslutter dig for at få ekstraundervisning.

//Epsilon

Svar #8
06. oktober 2005 af vegas (Slettet)

Jeg tænkte mere i form af sort arbejde hvis en som dig eksempelvis skulle lære mig det her...hvad ville det koste..det er svært at indhente det via klassen og det er ikke fordi jeg har forsømt. Første gang jeg lærte om koordinatsystemet var for 2 dage siden. Det går bare hurtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#8:
Du kunne jo etablere en slags indbyrdes vejledning i fællesskab med dine klassekammerater, hvis ikke lærerens vejledning hjælper på forståelsen. I er formentlig flere i samme båd, hvis I netop er begyndt på koordinatgeometri.

Jeg har ingen konkrete erfaringer med betalt vejledning, men hvad jeg ved, er, at mange elever sidenhen værdsætter det, hvis de har klassekammerater, som de også kan henvende sig til i forbindelse med faglige spørgsmål.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2005 af allan_sim

#8. AC-satsen for støtteundervisning ligger på knap 350 kroner i timen, så du skal nok ikke bede din lærer om ekstraundervisning. Hvis ikke I kan lave en læsegruppe på holdet som Epsilon taler om, så prøv at sætte et opslag op om lektiehjælp på din uddannelsesinstitution eller på det nærmeste universitet, således at andre studerende kan være opmærksom på det.

Skriv et svar til: gisp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.