Matematik

Vækst og BNP - HJÆLP!

17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kina har i en årrække oplevet stor økonomisk vækst. Udviklingen i Kinas bruttonationalsprodukt (BNP) kan for en periode før finanskrisen med tilnærmelse beskrives med modellen: y = 726*1,115^x 
hvor x er antal år efter 1995, og y er Kinas BNP, målt i milliader dollars.

a) bestem Kinas BNP i år 2001 ifølge modellen.

b) hvad fortæller konstanterne 726 og 1,115 om Kinas BNP

c) bestem fordoblingstiden for Kinas BNP

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af Copyfokking

a) Hvis du skal bestemme Kinas BNP i 2001, skal du bare se på forskellen mellem 2001 og 1995, og sætte det som x.

 

b) Hvis du sætter x til at være nul, så bliver kinas BNP 726 milliarder dollars. Dvs. 726 er Kinas BNP i 1995. 

Da det er 1,115 som står i x. Må denne konstant være, hvor meget Kinas BNP stiger om året.

 

c) Fordi modellen er eksponentiel kan fordoblingstiden bestemmes således: T2 = log(2) / log(a)

 

Håber det hjalp :))


Svar #2
17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Tak for det hurtige svar, men forstår desværre ikke så meget af det du har skrevet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2013 af Copyfokking

Hvad er det du ikke forstår? ;)


Svar #4
17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

a) hvordan kan jeg se forskellen mellem 2001 og 1995?

b) Hvis x er 0, skal det så se sådan her ud? y = 726*1,115^0?? 

c) Forstår generalt bare ikke det med log...


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2013 af Copyfokking

a) x er antal år efter 1995, og da du skal bestemme Kinas BNP i 2001, skal finde ud af hvor mange år, der er fra 1995 til 2001 og sætte det ind som x dvs:

2001-1995 = x

 

b) x er stadig antal år efter 1995, og hvis du sætter antal år efter 1995 til at være lig nul, kommer det som du selv skriver, til at så således ud:

y = 726*1,1150

y = 726 

 

c) Hm.. tror lige pt. du bare skal se log, som en knap på lommeregneren.


Svar #6
17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

a) Ok! 

b) Ok! 

c) har ikke en lommeregner med log :/


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2013 af Copyfokking

Tror du gør klogt i at skaffe dig en, hvis du går i gymnasiet :S

Ellers findes der vel en online lommeregner med log :)


Svar #8
17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Tja, skal kun have matematik i 2 måneder endnu.


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så benyt den lommeregner du har siddende lige foran din næse. Hvis du har en PC med Mac eller Windows, har du også adgang til en lommeregner, der kan beregne logaritmer. Ellers kan man taste regneudtrykkene direkte ind i google's søgeboks og få resultatet det.


Skriv et svar til: Vækst og BNP - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.