Matematik

Opgace med sandsynlighed

17. marts 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen som vil hjælpe mig med vedhæftede opgave?

Jeg har fundet ud af 1'eren. Jeg mangler kun 2'eren ;-)

Vedhæftet fil: Øvelse.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2013 af SuneChr

2)    Alle tre pistoler har hver en træfsikkerhed, sandsynlighed < 1.

Derfor må valget af pistol have en sandsynlighed på  1/3  .


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

Ai: hændelsen at pistol nr. i vælges for i = 1,2,3

P(Ai) = 1/3,  i = 1,2,3

B: hændelsen at der rammes plet

B|Ai: hændelsen at der rammes plet givet pistol nr. i vælges: 

P(B|A1) = 0,8

P(B|A2) = 0,7

P(B|A3) = 0,5

P(B) = ∑iP(B|Ai)P(Ai) = (0,8 + 0,7 + 0,5)(1/3) = 2/3

A1|B: hændelsen at pistol nr.1 blev valgt givet der ramtes plet:

Brug Bayes formel:

P(A1|B) = P(B|A1) P(A1)/P(B) = 0,8 (1/3)/(2/3) = 0,4

 


Skriv et svar til: Opgace med sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.