Matematik

basismatematik

18. marts 2013 af hehehej (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp til det her, da det nærmest indgår i alt, hvad der handler om matematik. Hvis nogle af jer måske har en side, som omhandler dette, eller hvis I kan hjælpe mig, vil det betyde meget!

Opgaverne lyder:
-2+4
-3+-5
3+-2+4
2+-2
3+7+-5

-3-5
3-5

4*-5
-3*4
-4*-4


Brugbart svar (3)

Svar #1
18. marts 2013 af Justina11 (Slettet)

Du skal bare sige, at -2+4 er det samme som 4+-2 hvilket er det samme som 4-2, idet minus og plus altid giver minus. Et andet eksempel: 3+-2+4 vil være det samme som 3+(-2)+4, hvilket vil være det samme som 3+4-2. Når der står f.eks. -3-5, gælder det, at det i virkeligheden blot er to negative tal, der lægges sammen: -3-5 = -(+3+5) = -(+8) = -8 (man laver tegnene i parantesen om til det omvendte. For 4*-5 gælder, at resultatet bliver et negativt tal, men for -4*-4, vil resultatet være et positivt tal, idet minus gange minus giver plus.


Skriv et svar til: basismatematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.