Matematik

Trigonometri

06. oktober 2005 af Horsetranq (Slettet)
Hephey

Jeg søger lidt hjælp til en yderst drilsk og bøvlet opgave fra "Obligatorisk Matematik 1, opgaver". (Der er her tale om opgave #616)

Jeg får stillet til opgave at destemme sidelængden a på en kvadradisk boks. Af oplysninger får jeg, at diagonalen på boksen er 1.

Hvis vi starter med at finde diagonalen på en af fladerne:
a^2+a^2=b

Så kan vi opstille et udtryk for diagonalen:
a^2+b^2=1
<=>a^2+(a^2+a^2)^2=1
<=>a^2+4a^4=1

Kan det herfra være rigtigt, at jeg finder mit resultat ved at stillen en 4.gradsligning op, indsætte substitutter for a^4 og a^2 og smide den igennem andengradspolynomiet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Nej.

Du gør det rigtigt, men glemmer at dit udtryk for b allerede er kvadradet på rumdiagonalens projektion ind på een af sidefladerene. Altså

b^2 = a^2+a^2 = 2a^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Det er ganske fornuftigt, og den fremkomne fjerdegradsligning kan passende løses via substitution, som du foreslår.

//Epsilon

Svar #3
06. oktober 2005 af Horsetranq (Slettet)

Superfedt! :) Tak skal du have!

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
Hmm...jeg havde overset den manglende eksponent. Fixer har naturligvis ret.

//Epsilon

Svar #5
06. oktober 2005 af Horsetranq (Slettet)

#4:
Jeps! Det var også ham takken var attenteret til, glemte bare at skrive "#1" hehe

Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.