Fysik

Science

19. marts 2013 af Raimo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et elektrisk heis spill løfter en maskindel med massen 1500kg Fra heisingen starter og til det er oppnådd konstant fart på 2.5 m/s går det 1,5s. Det regnes med at akselerasjonen er konstant.

A) hvor stor var akselerasjonen, der fant jeg ut at svaret blir 1,67 m/s^2

B) Beregn maskindelens kinetiske energi i det øyeblikket akselerasjonen var slutt, E=1/2*1500*(2,5)^2 = 4,69J

C) Beregn økningen i potensiell energi under akselerasjonens periode.  Her stopper det for meg. jeg har prøvd alle mulige formler og snudd på hue men kommer ikke frem til noe svar som kan vær riktig.

Om jeg prøver først for eksempel fritt fall formel V=vo+gt  

så eventuel Ep formel potensiell Energi (stillingsenergi) Ep=Gh=mgh

Jeg tror jeg mangler høyde for og komme frem til svaret men jeg er veldig usikkert som f.eks h=P*E/m*g

da skriver jeg P=w/t= 4.69/1.5s får svar 3.13

finne høyde 3.13*4,69/1500*9.81= 9.98

PE= 1500*9.81*9.98???? jeg har ikke peiling på hva jeg egentlig gjør no men kanskje noen av dere der ute kan hjelpe mig med og finne riktig svar på potensiell Energi??

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af peter lind

Du er inde på det helt rigtige. Du kan finde højden af h = ½a*t2


Svar #2
19. marts 2013 af Raimo (Slettet)

Takker  for hjelpen  (Peter)  :)


Skriv et svar til: Science

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.