Matematik

Differentialligninger

20. marts 2013 af VERN - Niveau: A-niveau

Hej derude

Har fundet et eksempel som jeg ikke kan gennemskue, er der nogen som kan hjælpe.

Jeg kan ikke se, hvordan man kommer fra den øverste linje til den nederste linje.

På forhånd tak.

 

 

 

Vedhæftet fil: Udklip1.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af Jerslev

#0: Sæt nævner på fælles brøkstreg og divider efterfølgende.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
20. marts 2013 af VERN

Kan du evt. prøve at gøre det, for jeg kan ikke helt forstå hvad du mener.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig om at vise, at (3/2) + 1 = 5/2

(3/2) + 1 = (3/2) + (2/2) = (3+2)/2 = 5/2

Dernæst dividerer man med (5/2) ved at gange med den omvendte brøk (2/5) . Det er folkeskoleniveau, 6.-7. kl.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2013 af Jerslev

#3: Til gengæld er det noget, eleverne i gymnasiet stadigvæk ikke forstår. :(

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kan man så kun beklage.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.