Studievalg og videregående studie

Tandlæge uddannelsen

21. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Hej

Jeg går i 3g,og jeg kunne godt tænke mig at læse til tandlæge efter 3g, men problemet er, at mit nuværende gennemsnit er på 8, og kravene på tandlæge uddannelsen er et gennemsnit på mellem 9,7 og 9,9. Er der nogle muligheder? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af Hebi

Realistisk set? Nej, ikke udover at forbedre dit gennemsnit, eller tage året om. Det  er hårde odds, men det er dine bedste muligheder.

Kvote 2 som du selfølgelig også kunne prøve at søge ind på, giver dig ringe sågar tæt på ingen chancer for at komme ind. Generelt er kvote 2 på de populære uddannelser forbeholdt for personer med relevant erhvervserfaring. På tandlæge-uddannelsen er relevant erhvervserfaring job som: tandplejer, klinikassistent og lign. og subsidiært: sosu-assistent, sygeplejerske og lign. job indenfor den sundhedsvidenskabelige sektor.

Hvis du ingen (eller ingen relevant) erhvervserfaring har, er dine chancer for at komme ind på kvote 2 på et så populært studium som tandlægestudiet, meget små, sågar tæt på de 0, ihvertfald hvis du planlægger at søge ind DIREKTE efter gymnasiet. Hvis du brænder for uddannelsen og tandlæge er det ENESTE du kan stille dig tilfreds med at blive, så er mit forslag til dig (hvis du ikke kan nå at forbedre dine karakterer nok), at tage 3. år om. Jeg kender flere af mine gamle gym-klasse kammerater, som tog 3. år om fordi de ikke havde gennemsnittet de skulle bruge til jura, statskundskab, sociologi osv.

Personligt er jeg ikke i tvivl om, at dine chancer for at komme ind på studiet er MANGE GANGE højere ved at tage året om/forbedre dine karakterer, end ved at prøve dig på kvote 2 DIREKTE efter gymnasiet.


Svar #2
21. marts 2013 af Chokokolade (Slettet)

Jeg har fået gode karakterer i 3g. En masse 10taller og kun fire 7 taller, så tror ikke rigtigt at det vil være en fordel hvid jeg tog året om. Det er mere min SRP karakter som gjorde at jeg faldt i gennemsnit .

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2013 af Hebi

I så fald kan du prøve kvote 2 som en sidste udvej, hvis du ikke vil tage året om. Dog ville jeg ikke have  for store forhåbninger hvis jeg var dig. Har du overvejet en 2. og 3. prioritet?


Skriv et svar til: Tandlæge uddannelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.