Matematik

hjælp til trigonometri

07. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)
hej

jeg har nogle problemer med en opgave omkring trigonometri.

C=90 deg , A=47,3 deg , c=5,3cm

vinkel B=

90 - 47,3 = 42,7

hvordan er det så at jeg finder siderne?

er b ikke cos(47,3) = 0,678?

men det passer ikke.

nogen der kan hjælpe?

Mikkel

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

hm....jeg kan afsløre at siderne finder du ikke med cosinus, men med sinus ergo er dit resultat, medmindre du har brugt sinus forkert

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

En metode er at benytte sinusrelationerne.

Sin(A)/a = Sin(B)/b

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#2

Findes der andre metoder??

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#1
ville gerne rette. Der skulle stå: ergo er dit resultat forkert, medmindre du har brugt sinus.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Ja...

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#5

Hvilke??

Svar #7
07. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

Duc de monde, jeg forstår dig ikke rigtigt.

Sin(A)/a = Sin(B)/b

mener du ikk Sin(A)/a = Sin(C)/c

altså:

Sin(A)/a = Sin(C)/c

Sin(47,3)/a = Sin(90)/5,3

a=(sin(47,3)*4)/(sin(90))

a= 2,93965 ??

kan du ikke uddybe?

Svar #8
07. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

ups, der skulle have stået:

a=(sin(47,3)*5,3)/(sin(90))

Svar #9
07. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Invers, definition på sin og cos for en retvinklet trigon.

Basic...

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

#7

Om jeg kalder faktorene for A eller Æblejuice er om end ligegyldigt for den teoretiske forståelse.

Svar #12
07. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

#11

hehe ok

hvordan finder jeg så kateten b? samme måde?

Svar #13
07. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

ikke nogen som lige kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #14
07. oktober 2005 af FredeW (Slettet)

Når du har at gøre med retvinklede trekanter, er der vist nogle specielle regler, der gælder for dem ;-)

Svar #15
07. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

#14

hvilke?

Svar #16
07. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

er det:

b^2 = c^2-a^2

Svar #17
07. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

Nå ja selvfølgelig

tak

Svar #18
07. oktober 2005 af mikkel.l (Slettet)

hvad betyder 3.594i?

altså hvad betyder i'et?

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#18:
3,594i er et komplekst tal med realdel 0 og imaginærdel 3,594. Men hvilken forbindelse har det overhovedet til trekantsopgaven?

Tallet i (den imaginære enhed) er defineret således, at

i^2 = -1

//Epsilon

Skriv et svar til: hjælp til trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.