Matematik

HJÆLP PLEASE

24. marts 2013 af kåål (Slettet) - Niveau: A-niveau


Er der nogen, der kan hjælpe mig følgende spørgsmål.
Det haster virkelig.

 


Forklar, hvorfor (n,r) kan bruges til at beregne antallet af forskellige delmængder, af bevis , at k(n,r)=k(n-1,r-1)+k(n-1,r)

Med venlig hilsen
En der virkelig har brug for hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af hbhans (Slettet)

Farv et af de n objekter rødt. Antal måder at udvælge r objekter fra disse n objekter  [  = K(n,r) ] er lig med antal måder at udvælge r objekter hvor det røde objekt er med  [der er K(n-1,r-1) sådanne måder] plus antallet af måder at udvælge r objekter hvor det røde objekt ikke er med [der er K(n-1,r) sådanne måder].


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2013 af SuneChr

Delmængderne af A = { a1 a2 ..... an } med r elementer falder i to klasser: de delmængder, som indeholder a1 og de delmængder, som ikke indeholder a1 . En delmængde af første type får vi ved at kombinere a1 med en delmængde på (r - 1) elementer udtaget af    A \ { a1 } . Antallet af delmængder af første type er derfor K(n - 1 ; r - 1) . Delmængder af anden type får vi ved at udtage r elementer af mængden  A \ { a1 } . Antallet af sådanne delmængder er K(n - 1 ; r). Heraf følger at

                      


Skriv et svar til: HJÆLP PLEASE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.