Matematik

Koordinatsættet og længden?

24. marts 2013 af stinedenseje (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er der indtegnet et rektangulært skråplan ABCD og en lodret mast FT. Masten er forankret i skråplanet med 4 wirer. En af disse wirer er fastgjort i punktet S, og er parallel med vektoren

r = (-5, 5, -19)

A=(10, -10, 0) , B=10, 10, 0) , C=(-10, 10, 4 ) , D=(-10, -10, 4) , F=(0, 0, 2) og T=(0, 0, 22)

(Først har vi bestemt parameterfremstilling for linjen gennem T og S, og en ligning for den plan, som skråplanet ligger i.) 

--- Bestem koordinatsættet til S, og bestem længden af wiren TS. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Lad os se hvad du selv har fået parameterfremstillingen for linien gennem S og T


Svar #2
24. marts 2013 af stinedenseje (Slettet)

Hvorfor? - men den er (x,y,z) = (0,0,22) + t * (-5,5,-19) 

 

Men hvordan udregner man mit spm.?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2013 af peter lind

S ligger i skråplanet.  Du skal altså finde hvor linjen skærer skråplanet


Svar #4
24. marts 2013 af stinedenseje (Slettet)

Ja men kan ikke "knække" den eller hvordan jeg skal gøre m.m. ???


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Finf ligningen for planen.


Svar #6
24. marts 2013 af stinedenseje (Slettet)

Okay - men det er jo ikke det jeg spørger om Mette48... Hvorfor ville du vide den??!!


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Fordi du skal bruge liniens parameterfremstilling for at kunne finde S

Du skal også bruge planens ligning.


Svar #8
24. marts 2013 af stinedenseje (Slettet)

jaaa men hvordan????


Svar #10
24. marts 2013 af stinedenseje (Slettet)

Jeg har bestemt parameterfremstillingen og ligningen. 

Kan ikke finde ud af flg. spørgsmål (det er det jeg spørger til): 

___Bestem koordinatsættet til S, og bestem længden af wiren TS.


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. marts 2013 af peter lind

se #3 Længden finder du ved at bruge formlen for afstandden mellem 2 punkter


Svar #12
24. marts 2013 af stinedenseje (Slettet)

Okay tak. Det har jeg også tænkt på. Men mere det koordinatsæt jeg ikke kan finde ud af?


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du skal bestemme det punkt S på linien, der også tilfredsstiller ligningen for planen ABCD. Indsæt et parametriseret punkt på linien i planens ligning, hvorved man finder parameterværdien for punktet S.


Svar #14
24. marts 2013 af stinedenseje (Slettet)

Ikke med på det med koordinatsættet?

 

Det med længden er det flg. √a2+b2+c2 = √-52+5+(-192) = .... er det rigtigt???


Brugbart svar (1)

Svar #15
24. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Nej

Har du indsat parameterfremstillingen for linien i ligningen for planen og fundet S

først når du har både S og T kan du finde afstanden


Brugbart svar (1)

Svar #16
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du har fundet en parameterfremstilling for linien gennem T og S. Parameterværdien for S finder man så ved at indsætte et punkt givet ved parameteren t i ligningen for ABCD og løse denne ligning for t.


Svar #17
24. marts 2013 af stinedenseje (Slettet)

Jeg har flg. 

Parameterfremstillingen er: (x,y,z) = (0,0,22) + t * (-5,5,-19)

Ligningen: 2x - 20 + 10z = 0

og kan overhovedet ikke komme videre???


Brugbart svar (1)

Svar #18
24. marts 2013 af mette48 (Slettet)

indsæt x=-5t  ,   y=5t    og    z=22-19t   i ligningen  og isoler t


Svar #19
24. marts 2013 af stinedenseje (Slettet)

?


Svar #20
24. marts 2013 af stinedenseje (Slettet)

har skrevet til dig (besked) 


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.