Matematik

hjælp til differentialregning..

07. oktober 2005 af Hejhej (Slettet)
skal som led i en opagve diffenrentiere følgende udtryk:

F(x)= x+1-(1/(x+1))-2ln(x+1)

jeg får noget der ligner 1+(1/(x+1)^2)+(2/(x+1))

dette virker dog helt forkert da jeg skal vise at F'(x)=f(x) hvor f(x)= (x/(x+1))^2

kunne virkelig godt bruge noget hjælp!
tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Hint: Du har begået en fortegnsfejl ved differentiation af leddet med logaritmefunktionen.

Svar #2
07. oktober 2005 af Hejhej (Slettet)

så der istedet bar skal stå 1+(1/(x+1)^2)-(2/(x+1))??

kan bar stadig ik se hvordan det skulle komme til at ligne f(x).?

Svar #3
07. oktober 2005 af Hejhej (Slettet)

Please hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2005 af allan_sim

#3.
Sæt på fælles brøkstreg med fællesnævner (x+1)^2.

Svar #5
07. oktober 2005 af Hejhej (Slettet)

ja men hvordan gør jeg li det, ka satdig ik se det kommer til at passe oppe i tælleren??

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
Du kan vel finde ud af at danne fællesnævner. Det må I have lært for mange Herrens år siden.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2005 af allan_sim

#5.
Tja, første led skal forlænges med (x+1)^2, andet led har allerede den korrekte fællesnævner, og tredje led skal forlænges med x+1.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2005 af Alima (Slettet)

#7
hvorfor skal det første led forlænges med (x+1)^2?



Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

#8:
Eftersom

1 = 1/1

og vi ønsker (x+1)^2 som fællesnævner, må leddet '1' skulle forlænges med netop (x+1)^2.

//Epsilon

Skriv et svar til: hjælp til differentialregning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.