Fysik

Nyttevirkning

24. marts 2013 af Wihi (Slettet)

På 1 time omsætter værket 3,7⋅?10?^12 J kemisk energi ved afbrænding af kul. Den producerede elektriske energi er af størrelsen  1,3⋅?10?^12 J. 

Beregn kraftvarmeværkets nyttevirkning ved El produktion: 

For at beregne nyttevirkningen dividerer jeg  E-nyttig 1,3⋅?10?^12 J. med E-tilført 3,7⋅?10?^12 J 

N = 1,3⋅?10?^12 J. / 3,7⋅?10?^12 J

Jeg får nyttevirkningen til 35% - er det løst korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud. Prøv at rense det du skriver for alle de ???? .


Svar #2
24. marts 2013 af Wihi (Slettet)

Okay super .. Hov jeg havde ikke set alle de ????, jeg kopierede det bare ind ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er jo netop det. Det er altid en god ide at se på det, man skriver eller kopierer. Der er 10 min efter oprettelsen af en tråd eller et indlæg til at rette tastefejl og andre ting.


Svar #4
24. marts 2013 af Wihi (Slettet)

Det husker jeg til næste gang ;) 

Jeg sidder fast  i denne her opgave, for jeg ved ikke hvilken formel jeg skal bruge her: 

En 60 W glødepære har en nyttevirkning for udsendelse af lys på ca. 6 %.
Beregn størrelsen af den nyttige effekt, som omdannes til lys

Hvad gør jeg her?? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Beregn 6% af 60W .


Svar #6
24. marts 2013 af Wihi (Slettet)

hmm.. Er det 16.666? 

Hvorfor skal man beregne 6% af 60W?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er oplyst, at nyttevirkningen for udsendelse af lys er 6%. Derfor skal man beregne 6% af glødepærens effekt på 60W.

Og nej, dit resultat er ikke korrekt.

60W · 0,06 = .....


Svar #8
24. marts 2013 af Wihi (Slettet)

60W · 0,06 = 3,6 

Er det den nyttige effekt og er der en formel du bruger? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Svaret skal gives med en enhed. Nej, der er ikke nogen formel andet end at læse teksten i opgaven. Det er oplyst, at nyttevirkningen er 6%. Derfor beregner man 6% af de 60W.


Svar #10
24. marts 2013 af Wihi (Slettet)

Okay ;) Enheden er W. 


Skriv et svar til: Nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.