Matematik

stamfunktioner

25. marts 2013 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde stamfunktioer til de her

 

f(x) = -4

f(x) = 2+1/x  , x>0

f(x) = x-3+1

f(x) =   e-x

 

Jeg ved virkelig ik meget om stamfunktioer, er det sådan...

f(x) = -4 + k

f(x) = In x + k

f(x) = -3x + k 

f(x) = ex - x + c

 

hmm..


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. marts 2013 af mathon

 

                                         F(x) = -4x + k

                                         F(x) = 2x + In(x) + k     x>0

                                         F(x) = -(1/2)x-2 + x + k 

                                         F(x) = ex - (1/2)x2 + k


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. marts 2013 af SuneChr

# 0

Stamfunktionen må jo ikke hedde det samme som den funktion, der skal findes stamfunktion for.

Man har

    hvor F(x) inkluderer den arbitrære konstant c .

Gør nu prøve i dine forslag.


Svar #3
25. marts 2013 af Lektiepige (Slettet)

 

Tak, nu er jeg med. Men hvorfor

 

F(x) = -(1/2)x-2 + x + k 

 

burde det ik være 

F(x) = -(1/3)x-2 + x + k

 

Hvilken regel bruger du her?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.