Fysik

kirchhoff

27. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

http://s22.postimg.org/nsgr8rhyp/kirchoff.png

her er billedet med cirkulations veje

Iv og IH

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. marts 2013 af hesch (Slettet)

Nå, ok, jeg troede du ville skrive direkte.

Betragt venstre maske. Hvis du starter ved G1, kan du opstille ligningen:

G1 - RB*Iv - RB*Ih + EB - RG1*Iv = 0       ( Bemærk, at RB passeres af både Iv og Ih )

For højre maske findes:

G2 - R*Ih - RB*Ih - RB*Iv + EB - RG2*Ih = 0

Med dette har du to ligninger med to ubekendte ( Iv og Ih ).  Indsæt værdier og løs ligningerne.

( Jeg gør det lige selv, parallelt )

PS:  Det er a), jeg har gang i her.


Svar #2
27. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

okay det vil jeg også lige gøre :D


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. marts 2013 af hesch (Slettet)

Venstre maske:

240 - 0,25*Iv - 0,25*Ih + 229 - 1*Iv = 0    ⇒

1,25*Iv + 0,25*Ih = 469

Højre maske:

252 - 4,8*Ih - 0,25*Ih - 0,25*Iv + 229 - 0,2*Ih = 0    ⇒

0,25*Iv + 5,25*Ih = 481

Løsning:  Iv = 360,3    Ih = 74,5

Er du med ?


Svar #4
27. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

jeg er med på løsningerne på det to ligninger, men ikke på måden du opstillede formlerne på

normalt ville jeg bare finde I1, I2 og I3

ved at opstille det tre ligninger som jeg viste før :D


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. marts 2013 af hesch (Slettet)

Jeg runder lige af:

Du skal finde I1, I2 og IB:   ( kig på tegningen )

I1 = Iv

I2 = Ih

IB = Iv + Ih       ( IB er summen af to virtuelle strømme )

Du kan sagtens finde kredsløb, hvor en fysisk strøm IB = Ia + Ib - Ic - Id. Den fysiske strøm, IB, kan du måle med et amperemeter men en virtuel strøm, f.eks. Ia, kan du ikke altid måle, hvis den f.eks. alle steder i kredsløbet indgår sammen med andre virtuelle strømme, i en sum. Med et amperemeter kan du kun måle summen af de virtuelle strømme, ikke den virtuelle strøm i sig selv.

#4:  Højre maske:

252 - 4,8*Ih - 0,25*Ih - 0,25*Iv + 229 - 0,2*Ih = 0

252    (spændingsstigning gennem G2 )

- 4,8*Ih     ( spændingsfald gennem R, forårsaget af  U = 4,8Ω * Ih )

- 0,25*Ih - 0,25*Iv   ( spændingsfald gennem RB, forårsaget af U = 0,25Ω * ( Iv + Ih )

+ 229       ( spændingsstigning gennem EB )

- 0,2*Ih     ( spændingsfald gennem RG2, forårsaget af U = 0,2Ω * Ih )

= 0          ( Masken er afsluttet, cirkulationsvejen er lukket )


Svar #6
27. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

ja okay mange tak :D nu vil jeg lige prøve at finde det to andre

B) er vel bare at skifte G2 til modsat fortegn ? :)


Svar #8
27. marts 2013 af Lone110 (Slettet)

hehe det er for kompliceret for mig det der, men man kan da vel opstille flere ligninger med kirchhoff 


Brugbart svar (2)

Svar #9
27. marts 2013 af hesch (Slettet)

#8:  Ja, og med Kirchhoff, kan du ved passende valg af masker, reducere antallet af nøvendige ligninger.

Fordelen ved Kirchhoff er at man, fuldstændigt struktureret, og efter enkle regler som selv en computer kan finde ud af, kan opstille et sæt ligninger. Computere er fabelagtige til at løse 40 ligninger med 40 ubekendte, også komplekse ligninger. Men nogen skal jo fortælle computeren, hvordan den skal opstille dem, og her er det Kirchhoff kommer ind. Med denne viden, kan computeren ud fra en tegning vælge masker, opstille ligninger, og finde alle strømme og spændinger i kredsløbet.  Så Kirchhoff er "kræs" for computere.


Brugbart svar (2)

Svar #10
27. marts 2013 af hesch (Slettet)

#3:   Jeg er ked af at sige det:

Jeg googlede symbolet for et batteri, og  +  er ved den lange tværstreg. Så fortegnet for EB er forkert.

Trøst dig med, at du får øvet dig.    :)


Brugbart svar (2)

Svar #11
27. marts 2013 af hesch (Slettet)

#10:  Du finder så i a):

I1 = Iv = 8A

I2 = Ih = 4A

IB = Iv + Ih = 12A


Skriv et svar til: kirchhoff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.