LaTeX

Ny linje??

08. oktober 2005 af Patty (Slettet)
Efter at have læst lidt i de forskellige guide etc. er jeg kommet frem til at komandoen for en ny linje er enten:
\\\\ eller \
ewline

Jeg skrive følgende:
{\\bf Formål}
Denne øvelses formål er at bestemme tyngdeaccelerationen g.
Dette gøres vha. 2 forsøg med et konisk pendul\\\\
{\\bf Teori}
Et konisk pendul er et pendul der svinger i en vandret cirkelbevægelse med
konstant fart i stedet for det klassiske 2-dimensionelle pendul.

Når jeg så ser teksten er der ikke lavet linjeskift. Nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (2)

Svar #1
08. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

Jeg vil foreslå at du sætter overskrifterne med \\section, \\subsection eller \\subsubsection. Derfor foreslår jeg at du skriver fx \\section{Formål} og \\section{Teori}. Vil du ikke have afsnitsnummer på overskriften, skriver du bare \\section*{Formål} osv.

Brugbart svar (2)

Svar #2
08. oktober 2005 af fixer (Slettet)

Brug \\section{} istedet for selv at forsøge at konstruere overskrifter til de enkenlte afsnit:

\\section{Form\\aa l}
Denne o.s.v.
\\section{Teori}
Et konisk o.s.v.

Svar #3
08. oktober 2005 af Patty (Slettet)

Ja det burde jeg vel have tænkt på.. og det fungere med linjerne nu.. Der er dog opstået et nyt problem.. :( På min første side er margin rykket ind, på næste side er den rykket ud til venstre.. Følgende er min perembel (største delen taget direkte fra http://tnb.aau.dk/EDB/dokumentation/latex/preamble.txt)
\\documentclass[12pt,twoside,a4paper,danish]{report}
\\usepackage[danish]{babel}
\\usepackage{t1enc}
\\usepackage[xdvi]{epsfig}
\\usepackage{ifthen}
\\usepackage{latexsym}
\\usepackage{theorem}
\\usepackage{varioref}
\\usepackage{epic}
\\usepackage{eepic}
%\\usepackage{rotfloat}
\\usepackage{multicol}
%\\usepackage{wrapfig}
\\usepackage{fancyhdr}
\\usepackage{float}
\\usepackage{makeidx}

\\evensidemargin = -0.5cm
\\oddsidemargin = 2.8cm

\\lhead{3.U Viborg Katedralskole\\\\ Stefan Christensen}
\head{\\today \\\\}
\\lfoot{}
\\cfoot{\\thepage/\\pageref{LastPage}}
\foot{}
\\makeindex

\\parskip = 1ex
\\parindent = 0em
\\baselineskip = 2ex

%\\pagestyle{empty}

%\\underlineheadings
\\pagestyle{fancy}

Håber i kan hjælpe ud fra de informationer jeg skriver her.. Har en ide om at min fejl ligger der et sted, ved bare ikke lige hvor :S:S

Brugbart svar (2)

Svar #4
08. oktober 2005 af fixer (Slettet)

\\evensidemargin og \\oddsidemargin er forskellige og vil derfor reultere i forskellig margen på sider med hhv lige og ulige sidenummer.

Svar #5
08. oktober 2005 af Patty (Slettet)

Tak, vil lige sige det er første gang jeg virkelig prøve at skrive noget seriøst i LaTeX. Så vil takke for den hurtige hjælp, er virkelig dejligt. TAK

Svar #6
08. oktober 2005 af Patty (Slettet)

Må desvære sige at jeg er kommet til kort igen. (Tog ikke lang tid)
Jeg vil beregne afv% på g. Jeg skriver følgende:
$$afv\\% = \\frac{\\abs{g_{Teori}-g_{Eks.}}{g_{Teori}}*100\\% $$

Det eneste jeg så kan se er afv% =

Har prøvet at sidder og se på det, men kan sku ikke finde fejlen :(

Svar #7
08. oktober 2005 af Patty (Slettet)

Nu er problemet næsten løst. Havde glemt en tuborg parentes :S:S Men den vil ikke vise numerisk tegnen omkring g_teori og g_eks.

Brugbart svar (2)

Svar #8
08. oktober 2005 af fixer (Slettet)

\\abs vil formentlig blot typesætte ordet "abs" i roman type istedet for den sædvanlige italics (=kursiv) i math mode.

Brug da enten "\\abs(x-y)" for at angive argumentet til abs-operatoren eller blot tegnet "|" for numerisk værdi.

Brugbart svar (2)

Svar #9
08. oktober 2005 af Rasmus.p (Slettet)

fjern 'twoside' i \\documentclass, med mindre du ønsker at have forskelligt design for højre/venstre sider

Det du forsøger at skrive i din formel er formodeligt:
$$\\text{afv\\}%=%går ud fra at avs skal
%være ligesom teksten i brødteksten.
\\frac{\\left|g_{\\text{teori}} - g_{\\text{eks.}}\ight|}{g_{\\text{teori}}}\\cdot 100\\%$$
Du kan også bruge {\\mathrm teori} istedet for \\text{teori}. Den eneste forskel er, at \\text skriver det som din brødtekst {blandt andet uden kusiv!) og \\mathrm skriver det med roman-letters, hvilket du højst sandsynlig allerede bruger i din body tekst.

Jeg har skrevet et par fysik reporter i LaTeX, som du gerne må se, men det ser ud til at du har rimelig styr på det.
Husk dog at $*\
eq \\cdot\
eq \\times$ Kun de to sidste er gangetegn, det første er en stjerne :-)

Svar #10
08. oktober 2005 af Patty (Slettet)

Jeg ville blive meget glad hvis jeg se de fysik rapporter.. Men tvivler nu stadig lidt på det med at jeg har styr på det. Men det hjælper da :P

Svar #11
08. oktober 2005 af Patty (Slettet)

Okay nu kommer det sidste spørgsmål i denne omgang (Håber jeg) Jeg har et billede i .jpg format jeg vil have sat ind teksten. Har prøvet at læse mig til det men forstår det ikke helt. Så hvis der er en der vil forklare det for mig ville jeg blive meget glad.

Brugbart svar (2)

Svar #12
08. oktober 2005 af Rasmus.p (Slettet)

Hvis du skriver hvad din mail er kan jeg sende dig en rapport.

Mht. JPG. Der er ummidelbart to måder. Enten kan du bruge pdfLaTeX (I emacs +auctex er det C-c C-t C-P), der direkte understøtter jpg. Se:
http://www.tex.ac.uk/cgi-bin/texfaq2html?label=pdftexgraphics
Vær ompærksom på, at du ikke gør det for stort, da det vil medfører at det bliver "firkantet".

Hvis du vil inkluderer det i "almindelig" LaTeX skal det først konverterest til et format som understøttes. Fx eps.
Her er en række muligheder. Du kan fx bruge dette program
http://wwwrses.anu.edu.au/~andy/jpeg2eps/

Alternativt kan du bruge irfanview eller lignende til at konverterer det til bmp-fil og bruge potrace, der laver en vektor version af billedet (det vil sige at det kan gøres så stort uden at blive firkantet).
Se: http://potrace.sourceforge.net/

Mvh. Rasmus

Brugbart svar (2)

Svar #13
08. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Smid følgende i din præamble:

\\DeclarePairedDelimiter\\abs{\\lvert}{\vert}

Nu får du så den absolutte værdi af PEZ ved at skrive

\\abs{PEZ}

Idéen med \\DeclarePairedDelimiter er, at den så automatisk tilpasser størrelsen af delimiterne.

Svar #14
08. oktober 2005 af Patty (Slettet)

OKay mail er [email protected]

Brugbart svar (2)

Svar #15
08. oktober 2005 af Rasmus.p (Slettet)

check din mail

Svar #16
08. oktober 2005 af Patty (Slettet)

hmm.. der er ikke rigtig bid.. Tjekker igen når jeg kommer hjem fra landskamp, bliver måske først imorgen da jeg skal på arbejde kl 0600 imorgen :S:S

Brugbart svar (2)

Svar #17
09. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

#13: Skal det ikke nævnes at \\DeclarePairedDelimiter kræver Morten Høgholms pakke mathtools (Det er nok derfor \\DeclarePairedDelimiter ikke er nævnt i The Latex Companion)?

Brugbart svar (2)

Svar #18
09. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

Desuden siger Lars Madsen på http://groups.google.com/group/comp.text.tex/browse_thread/thread/e520ebab550ce90/2757cd7e2f9ff52e?q=declarepaireddelimiter&rnum=1#2757cd7e2f9ff52e, at
--snippet--
\\DeclarePairedDelimiter{\\determinant}{\\lvert}{\vert}

then:

\\determinant*{...} is equal to \\left\\lvert...\ight\vert
\\determinant{...} is equal to \\lvert...\vert
\\determinant[\\Big]{...} is equal to \\Bigl\\lvert...\\Bigr\vert
--snippet--

Dvs. at for at "automatisk tilpasse størrelsen af delimiterne" skal man bruge \\abs*{PEZ}.

Brugbart svar (2)

Svar #19
09. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

Jeg undskylder til læserne af denne tråd. Det var simpelthen for dumt at smide et så langt link i en post, da jeg nu kan se at det ødelægger layoutet. Det ville være bedre med http://kortlink.dk/google/246d.
Kan man slette en tråd?

Brugbart svar (1)

Svar #20
09. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

Rettelse til #19: "tråd" <--> "post". Det er nok en god idé at gå i seng nu!!

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.