Kemi

Koncentration, c

28. marts 2013 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kemikalier:

0,4 M HCl (saltsyre)
0,4 M Na2S2O3 (natriumthiosulfat).

 

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at beregne koncentrationerne ud fra skemaet, der er vedlagt?

Vedhæftet fil: Studieportalen.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
28. marts 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Ved en fortynding af en opløsning gælder
                  
nfør = nefter
                   cfør•Vfør = cefter•Vefter
                   cefter = (cfør • Vfør) / Vefter

Specifikt
Den aktuelle koncentration
og den formelle koncentration
er identisk i disse tilfælde,
fordi forholdet er 1:1,
og der sker en total opsplitning
af HCl og Na2S2O3.

Forsøg 1      
          [H+]  = (0,4 M • 20 mL) / (20 mL + 20mL) = 0,008 mol / 0,04 L = 0,2 M
          [S2O32-] = (0,4 M • 20 mL) / (20 mL + 20mL) = 0,008 mol / 0,04 L = 0,2 M

Forsøg 2
        [H+]  = (0,4 M • 20 mL) / (10 mL + 20 mL + 10 mL) = 0,008 mol / 0,04 L = 0,2 M
        [S2O32-]  = ...

Forsøg 3

        [H+]  = ...
        [S2O32-]  = ...

 


Svar #2
28. marts 2013 af Solvejens (Slettet)

#1

Tusind tak for dit svar. :-)


Skriv et svar til: Koncentration, c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.