Kemi

Mængdeberegning kemi C-B

29. marts 2013 af tigerdyretsm (Slettet) - Niveau: C-niveau

Startinfo: Koncentreret saltsyre er en vandig opløsning af hydrogenchlorid, som indeholder 36 masse% hydrogenchlorid. Densiteten er 1,18 g/mL. Så skal jeg svare på hvad massen af 1 L konc. saltsyre er?  Jeg tænker at jeg først skal bruge n = V*c og derefter finde massen ved: m = n*M, men hvad er c?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2013 af Kulka1 (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker, men densiteten er 1,18 g/mL. Dvs. hver mL konc. saltsyre vejer 1,18g. 

1 L konc. HCl = 1000 mL koncentreret HCl

ρ=m/V ⇔ ρ*V=m 

Dvs.

1,18 g/mL*1000mL = 1180g


Svar #2
29. marts 2013 af tigerdyretsm (Slettet)

Hmm men er det ikke et voldsomt stort tal? Kan det virkelig passe?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2013 af mathon

 

 

                          c = 0,36 • (ρ / M) = 0,36 • ((1180 g/L) / (36,465 g/mol))  = 11,6 M


Svar #4
29. marts 2013 af tigerdyretsm (Slettet)

Ja ok, det giver mere mening, tak :)


Skriv et svar til: Mængdeberegning kemi C-B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.