Matematik

Andengradsfunktioner?

30. marts 2013 af Anne1241 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg står i vanskeligheder og vil gerne finde ud af hvordan man beregner nedestående opgave, jeg er ude efter metoden, svaret kan være rent og skær ligegyldigt :)

På forhånd tak <3

 

En modebutik har fundet en forskrift for overskuddet af deres tøjsalg. 

O(x)=-0,002x^2+3x-500

hvor O(x) angives i 1000 kr. og x er afsætningen i stk.

- Beregn butikkens maksimale overskud og den tilhørende afsætning.En modebutik har fundet en forskrift for overskuddet af deres tøjsalg. 

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

bestem O'(x) = 0, og løs med hensyn til x


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. marts 2013 af peter lind

Grafen for O(x) er en parabel. Du kan bruge formlerne for toppunktet til parablen. Alternativt kan du finde O'(x) og løse ligningen O'(x)=0


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. marts 2013 af Cerebrum (Slettet)

Du skal differentiere din funktion.

Derefter skal du sætte den differentierede funktion lig med nul..

Lav derefter en mnotonilinje/skema hvor du beskriver grafens lokale maksimum.

 


Svar #4
30. marts 2013 af Anne1241 (Slettet)

Jeg har ikke helt forstået metoden :/


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. marts 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg følger lige med.


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. marts 2013 af peter lind

Hvis du ikke har hørt om differentiation skal du bruge formlerne for toppunktet af en parabel


Brugbart svar (2)

Svar #7
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

Funktionen beskriver butikkens overskud, og der ønskes i henhold dertil en bestemmelse af butikkens maksimale overskud, samt den dertilhørende afsætning. Butikkens maksimale overskud er der, hvor O(x) er størst, og den dertilhørende afsætning er den x-værdi, hvorved førnævnte er tilfældet.

Ved O'(x) = 0 er tangenten til hældningen vandret, og altså der, hvor O(x) er størst.


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. marts 2013 af lvr34 (Slettet)

O'(x) = 0 løses med hensyn til x, og derved fås den x-værdi, der bevirker det størst mulige overskud. Denne indsættes da, hvorved det størst mulige overskud fås


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Du har en parabel med forskriften ax2 + bx + c
 

Find x-koordinaten til toppunktet med formlen
 

xT = -b/(2a)

:-)
 


Skriv et svar til: Andengradsfunktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.