Matematik
integralregning
08. oktober 2005 af
stasiahansen (Slettet)
hej, jeg kan ikke finde ud af følgende:
anigiv ved substitution de eksakte værdier af følgende:
S = integraltegn
s(ln(lnx))/x fra e til e^2
jeg vil sætte t = ln(x) --> dt=1/xdx
er det rigtigt? og hvordan kommer jeg videre (jeg vil derefter sætte e og e^2 ind i t= for at finde nye værdier) Men problemet er om jeg skal Sln(t) eller integralet af t ?
anigiv ved substitution de eksakte værdier af følgende:
S = integraltegn
s(ln(lnx))/x fra e til e^2
jeg vil sætte t = ln(x) --> dt=1/xdx
er det rigtigt? og hvordan kommer jeg videre (jeg vil derefter sætte e og e^2 ind i t= for at finde nye værdier) Men problemet er om jeg skal Sln(t) eller integralet af t ?
Svar #1
08. oktober 2005 af frodo (Slettet)
t=lnx => dt=1/x dx
dette anvendes, og der opnås:
2
S(ln(t)dt)
1
dette anvendes, og der opnås:
2
S(ln(t)dt)
1
Svar #2
09. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)
"Men problemet er om jeg skal Sln(t) eller integralet af t ?"
Øh? Du skal i første omgang opskrive integralet korrekt:
e^2
S[ln(ln(x))/x]dx
e
Dernæst kan du gøre som anvist i #1. Alternativt kan man undlade at skifte grænser, hvis man i stedet genindfører
ln(x) = t
efter at have bestemt S[ln(t)]dt. I så fald benyttes de oprindelige grænser.
//Epsilon
Øh? Du skal i første omgang opskrive integralet korrekt:
e^2
S[ln(ln(x))/x]dx
e
Dernæst kan du gøre som anvist i #1. Alternativt kan man undlade at skifte grænser, hvis man i stedet genindfører
ln(x) = t
efter at have bestemt S[ln(t)]dt. I så fald benyttes de oprindelige grænser.
//Epsilon
Skriv et svar til: integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
