Matematik

Bestem en forskrift

01. april 2013 af Larsthema (Slettet) - Niveau: B-niveau

Prisen på en varer kan beskrives ved en lineær funktion p(x)=ax+b, hvor x er afsætningen i stk.

Ved en pris på 500 kr. afsættes 1000 stk., og ved en pris på 1000 kr. afsættes 750 stk.

 

X            1000              750

P(x)        500                1000

 

A) Bestem en forskrift for P, og bestem prisen ved en afsætning på 500 stk.

 

Er der nogle der kan hjælpe mig, er gået lidt i stå, så det ville være rart med nogle inputs.


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. april 2013 af ChemistryIsKey

Den generelle forskrift for den lineære funktion er som bekendt

     f(x) = ax + b

Du skal altså finde konstanterne a og b. Først findes a med følgende formel

     a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (500 - 1000) / (1000 - 750) = -500 / 250 = -2

Nu bestemmer du b med formlen

     b = y - ax = 1000 - (-2) · 750 = 1000 - (-1500) = 1000 + 1500 = 2500

Således er forskriften for p(x) bestemt til

     p(x) = -2x + 2500

:)


Svar #2
01. april 2013 af Larsthema (Slettet)

TAK ! ;)

 


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.