Matematik

Vilkårlig trekant med stump vinkel

01. april 2013 af camilla7100f (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa jeg sidder med en opgave som jeg er lidt forvirret over.

 

Jeg kender følgende oplysninger:

Vinkel B= 25grader., Vinkel A og C er ukendte (men vinkel A er stump

Siden a=15, siden b = 10, siden c er ukendt.

 

Da jeg kender to sider og en vinkel ,skal jeg bruge sinusrelationerne, men hvordan ?
Når jeg regner vinkel A først får jeg et resultat som er under 90 grader.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2013 af nielsenHTX

den rigtige vinkel er så 180-v hvor v er den vinkel du har fået.


Svar #2
01. april 2013 af camilla7100f (Slettet)

180-25 = 155 

Hvad er vinkel c så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. april 2013 af peter lind

v er ikke vinkel B men den vinkel du har fundet ved at slå op på din lommeregner.

A+B+C = 180º


Svar #4
01. april 2013 af camilla7100f (Slettet)

Argh. på den måde, troede bare slet ikke jeg kunne bruge den beregning til noget fordi den var forkert. 

Mange tak. 


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant med stump vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.