Matematik

integral

08. oktober 2005 af stasiahansen (Slettet)
håber på hjælp ,

jeg skal følgende

angive den eksakte værdi af følgende vha substitution

S=integraltegn
S x*ln(x^2+1)dx i intervallet 0 til 1

hvad skal jeg sætte t=?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2005 af frodo (Slettet)

t=x^2+1 ville være smart

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2005 af Duffy

1
S(x*ln(x^2+1))dx =
0

t = x^2+1

1/2dt = xdx

Nye t-grænser:

x=1 -> t=2
x=0 -> t=1


2
S[1/2*(ln(t))]dt =
1

2
[1/2*t*ln(t)-1/2*t] =
1

ln(2)-1/2 = ca 0.1931


Duffy


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.