Matematik

Matematik beregning

02. april 2013 af MSEP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregning af potensfunktioner:

A) 2*x^7=17

B) 4*x^2,6=42

c) 15*x^12=197

d) 0,5*x^4,1=122

e) 14*x^½=56

 

Nogle der evt. gider regne resultaterne ud?

Har dem selv, hvis i først vil se - men vil gerne se om jeg har regnet dem ud rigtigt.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af lvr34 (Slettet)

Hvad er det, der skal beregnes? Skal x isoleres? Og skriv gerne dine egne forslag.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2013 af PeterValberg

a)

osv....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. april 2013 af MSEP (Slettet)

mine mellemregninger er rigtige nok, men hvordan beregner jeg det på en lommeregner? for får de forkerte resultater

 

Og ja, x skal isoleres


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2013 af PeterValberg

solve(2*x^7=17,x)    TI-nspire CAS og TI-89

ySLYp.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
02. april 2013 af MSEP (Slettet)

Jeg ville bare bruge Kvadratroden?

Mine resultater er nemlig.

a) 1,3576

b) 3,2403

c) 3,6239

d) 15,6204

e) 2


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. april 2013 af PeterValberg

Linje 2, - hvor du bestemmer x efter du allerede har "flyttet rundt" på ligningen

E7hA.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. april 2013 af PeterValberg

eller alternativt:

x = (17/2)^(1/7)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
02. april 2013 af MSEP (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :-)

 

 


Skriv et svar til: Matematik beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.