Matematik

Matematik - det haster virkelig :-(

02. april 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen er der nogen, der kan hjælpe mig med følgende opgaver. Jeg sidder og er lidt på bar bund. Jeg har forsøgt at lave opg. a) men jeg er ikke helt sikker på om det er korrekt. 

Funktonen f er givet ved f(x)=3x^2-6x+5.

a) Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2, f(2)).
f(x)=3x^2-6x+5=f^' (x)=6x-6

Ligning for tangent: y=f' (x_0 )*(x-x_0 )+f(x_0 )

f(2)=3*2^2-6*2+5 →12-12+5=5

f(2)=6*2-6=6

b) Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12.

y=b*(x-2)+5

f' (x)=6x-6=12


c) Bestem en ligning for den tangent der er parallel med 3y+27=9x
 

Håber virkelig på hjælp, tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af peter lind

a er kun halvfærdig. Du skal finde ligningen ikke blot f(2) og f¨(2)

b) løs ligningen f'(x) = 12

c) Find hældningen af den opgivne linje. fortsæt derefter som i b


Svar #2
02. april 2013 af snilo (Slettet)

Hvad gør jeg så for at komme videre? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2013 af peter lind

I a opskriver du ligningen. Du har alt stående til at kunne gøre det.

b og c fremgår af #1


Svar #4
02. april 2013 af snilo (Slettet)

Så a) er y=5*(2-6)+5 ?

Jeg ved ikke hvordan ligningen skal løses i b) kan du forklare det step-by-step? :S


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2013 af peter lind

a er forkert. du skal angive en ligning i x og y. Du har selv angivet tangentens ligning som y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) Indsæt værdierne altså de tal, du har fundet  for x0, f(x0) og f'(x0)

Du har fundet f'(x) = 6x-6 så du skal løse ligningen 6x-6=12


Skriv et svar til: Matematik - det haster virkelig :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.